Ψάχνετε ακόμη ημερομηνίες;
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει ακόμη τις ημερομηνίες και το είδος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης για τιμές και διαθεσιμότητα αποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα σας χωρίς να χάνετε χρόνο για την κράτηση σας.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ
Γνωρίζετε την περίοδο διαμονής;
Διαθέσιμα δωμάτια
Δεν βρίσκετε διαθέσιμες ημερομηνίες;
Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
Το ημερολόγιο τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής πληρότητας χωρίς να απαιτούνται αναζητήσεις.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ
Ψάχνετε ειδικές προσφορές;
Απευθείας κρατήσεις
Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κερδίστε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νέα Μάκρη
Η Νέα Μάκρη δεσπόζει πανέμορφη στην ΒορειοΑνατολική πλευρά της Αττικής, μέσα σ΄ ένα εξαιρετικό τοπίο όπου το πράσινο του δάσους συναγωνίζεται το γαλάζιο της θάλασσας. Συνορεύει βόρεια με τον Μαραθώνα, νότια με τη Ραφήνα, δυτικά με τον ορεινό όγκο του Πεντελικού ενώ βρέχεται ανατολικά από το Νότιο Ευβοϊκό σε μήκος ακτών 10 χλμ. περίπου. Ιδρύθηκε το 1924 από μικρασιάτες πρόσφυγες των ιωνικών κωμοπόλεων Μάκρης και Λιβισίου.

Απέχει 32 χλμ. από την Αθήνα και 12 χλμ. από το Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Συγκοινωνιακά εξυπηρετείται από τα ΚΤΕΛ Αττικής. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης υπήρξε ραγδαία. Παραθεριστικός και τουριστικός παράδεισος τους καλοκαιρινούς μήνες τριπλασιάζει τον πληθυσμό της και υποδέχεται χιλιάδες κόσμου στις σύγχρονες τουριστικές υποδομές της.

Περιτριγυρίζεται από ειδυλλιακές παραλίες με ρηχά καταγάλανα νερά, οι περισσότερες οργανωμένες. Οι πιο δημοφιλείς είναι: η παραλία της Νέας Μάκρης το πολυσύχναστο Μάτι, το Ζούμπερι με beach bar και θαλάσσια σπορ, ο Άγιος Ανδρέας, το Σέσι Γραμματικό, ο Σχινιάς,  η παραλία Μαραθώνα, η παραλία Μπρεξίζας και ο κοντινός ομώνυμος υγρότοπος με τον αρχαιολογικό χώρο του που προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.
Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα στεγάζει ευρήματα από τη Μάχη του Μαραθώνα και από την ευρύτερη περιοχή, καθώς κι από το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών της Μπρεξίζας. Σε προστατευτικό στέγαστρο βρίσκεται νεκροταφείο τύμβων της Μέσης Εποχής του Χαλκού (2000-1600 π.Χ.) και ο λεγόμενος τύμβο των Πλαταιέων του 5ου αι. π.Χ.

  • Το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών είναι αρχαίο ιερό δίπλα στο Μικρό Έλος της Μπρεξίζας. Θεωρείται ότι χτίστηκε από τον Ηρώδη τον Αττικό περίπου το 160. Στον σύγχρονο αρχαιολογικό χώρο περιλαμβάνεται ένα εκτεταμένο συγκρότημα ιερού αφιερωμένου στους Αιγύπτιους θεούς Σάραπι, εξελληνισμένη μορφή του θεού Όσιρι, της Ίσιδας, και του γιού τους Ώρου. Ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής περιόδου, επάνω σε μικρό νησί στο κέντρο του έλους, όπου υπήρχε και συγκρότημα λουτρών.

  • Το Μουσείο Ψωμιού που δημιουργήθηκε σε ένα ανακαινισμένο παλιό αρχοντικό στην περιοχή του Βαρνάβα φιλοξενεί σήμερα περισσότερα από 520 εκθέματα κεντημένου άρτου, με διακόσμηση από την Ελλάδα και 22 χώρες του εξωτερικού. Τα σχέδια εναλλάσσονται ανάλογα με την περιοχή και την περίσταση, όπως σε γάμους ή μεγάλες θρησκευτικές γιορτές. Οι χώροι του είναι ανοικτοί καθημερινά, ενώ παραδίδονται δωρεάν μαθήματα κεντημένου άρτου αλλά και παραδοσιακού αργαλειού, παραδοσιακής κουλούρας γάμου, πατήματος του σταφυλιού, ψησίματος σε ξύλινους φούρνους, χρήσης των αγροτικών εργαλείων κ.ά.

  • Το Λαογραφικό Μουσείο Μαραθώνα στεγάζεται σε ανακαινισμένο κτίριο του πρώην εργοστασίου πορσελάνης. Στόχος του η διατήρηση της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς και η προβολή ιστορικού και λαογραφικού υλικού που προέρχεται από τους πρόσφυγες του 1924 που ίδρυσαν την πόλη της Νέας Μάκρης. Τα εκθέματά του αποτελούνται από παραδοσιακές στολές, φορεσιές, έπιπλα,οικιακά σκεύη, χειροτεχνήματα και μεγάλη συλλογή φωτογραφιών των πρώτων κατοίκων της πόλης.

  • Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Μια μοναδική αθλητική συλλογή από 3.100 εκθέματα που καταγράφουν την ιστορία του μαραθωνίου δρόμου από το 1896 μέχρι σήμερα και δεν θα μπορούσε να βρίσκεται αλλού από τη γενέτειρα του μαραθωνίου δρόμου. Αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες. Η έκθεση χωρίζεται σε δύο μεγάλες ενότητες. Στο πρώτο κτίριο φιλοξενείται (μέσα από τη συλλογή σπάνιων αντικειμένων) ένα οδοιπορικό στην ιστορία των Ολυμπιακών Μαραθωνίων, ενώ στο δεύτερο καταγράφεται το παγκόσμιο κίνημα του μαραθωνίου δρόμου, μέσα από θεματικές ενότητες που είναι αφιερωμένες στους μαραθώνιους που διεξάγονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε ολυμπιονίκες, στην εμφάνιση των γυναικών στο μαραθώνιο, ακόμη και τον εξοπλισμό των μαραθωνοδρόμων. Στους χώρους της έκθεσης μπορεί κανείς να συναντήσει το κόκκινο σκουφάκι του θρυλικού Σπύρου Λούη, το μετάλλιο του μαραθωνίου της Ουάσιγκτον που προσέφερε πρόσφατα ο Μπαράκ Ομπάμα, στο μουσείο, προσωπικά κειμήλια του μαραθωνοδρόμου της Βοστώνης Στέλιου Κυριακίδη, αλλά και του αγωνιστή της ελευθερίας Γρηγόρη Λαμπράκη.
Θρησκευτικός Τουρισμός
Το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, στη Νέα Μάκρη αποτελεί τόπο προσκυνήματος ενός Αγίου που έζησε μεταξύ 1384 και 1426, έγινε γνωστός για τα θαύματά του και πλέον, το σκήνωμά του αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς κάθε χρόνο, ιδιαίτερα ανθρώπους που αναζητούν την ίαση ασθενειών.
Φύση και Περιβάλλον
  • Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά στην πεδιάδα του Μαραθώνα, απέχει από την Αθήνα 40 περίπου χιλιόμετρα και αποτελεί το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής, με εξαιρετικά ενδιαφέρον τοπίο που βασίζεται σε μια ευαίσθητη υδατική ισορροπία. Αποτελείται από το δάσος της Κουκουναριάς, το Μέγα Έλος, τη Χερσόνησο Κυνοσούρα, την ακτή και τη θαλάσσια ζώνη. Κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες διακοπών αλλά και επισκέπτες οικολογικού τουρισμού και παρατήρησης πτηνών. Ιστορικά ο χώρος ταυτίζεται με το πεδίο της Μάχης του Μαραθώνα, και συγκεκριμένα με το στρατόπεδο των Περσών, ενώ το Τρόπαιο της Μάχης (ηρώο) βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

  • Το Πεντελικό (ή Πεντέλη). Το βουνό – καμάρι της Αττικής σε σχήμα πυραμίδας και μέγιστο υψόμετρο 1.109 μέτρων που οριοθετεί το λεκανοπέδιο των Αθηνών στα νοτιοδυτικά, από την Πεδιάδα του Μαραθώνα στα βορειοανατολικά και την κοιλάδα της Μεσογαίας στα νότια, ενώ ανατολικά βρέχεται από τον Κόλπο των Πεταλιών. Ο Βριλησσός, όπως αποκαλείτο αρχικά, χαρακτηρίζεται για τα λευκά του μάρμαρα, αλλά και τα πλούσια πευκοδάση που τον περιβάλλουν, καθώς και τα δροσερά νερά που αναβλύζουν προς πάσα κατεύθυνση δημιουργώντας υπέροχα φυσικά τοπία. Ιδανικός προορισμός κοντινών εκδρομών.

  • Η λίμνη του Μαραθώνα. Μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1931 και χρησιμοποιήθηκε ως κύρια πηγή υδροδότησης της Αθήνας. Σχηματίστηκε από την ανέγερση του Φράγματος του Μαραθώνα, στη συμβολή των χειμάρρων Χαράδρου και Βαρνάβα και αποτέλεσε το κύριο απόθεμα νερού της ελληνικής πρωτεύουσας μέχρι το 1959. Η κορυφή του ιστορικού της φράγματος (η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1926 και ολοκληρώθηκε το 1929) βρίσκεται σε υψόμετρο 227 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Η λίμνη του Μαραθώνα αποτελεί υγρότοπο με εξέχουσα σημασία, λόγω της ποικιλότητας των ειδών που φιλοξενεί.

  • Το Φαράγγι της Οινόης. Ένας από τους ομορφότερους επίγειους παράδεισους της Αττικής βρίσκεται στο Μαραθώνα. Το φαράγγι της Οινόης συνδυάζει την εξαίρετη φυσική ομορφιά ενός καταπράσινου φαραγγιού το οποίο διασχίζει ο ποταμός Χάραδρος, με κρυστάλλινες πηγές, μικρές λιμνούλες και παραμυθένια μονοπάτια περιπάτου. Η ευρύτερη περιοχή της Οινόης αποτελεί και τόπο ιστορικού ενδιαφέροντος καθώς φιλοξενεί το Σπήλαιο του Πανός, το Πύθιο του θεού Απόλλωνα και τα ερείπια Μεσαιωνικού Πύργου του 1250, από τον βουργουνδό, Όθωνα Ντελαρός του γνωστού ως “Κύριος των Αθηνών”.

  • Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Ο μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος της Ελλάδος με απίστευτη ποικιλία ζώων, παραστάσεις με δελφίνια και πτηνά, χώρους για πικ-νικ και καφέ, είναι το πιο ελκυστικό αξιοθέατο της περιοχής για μικρούς και μεγάλους. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο άρχισε να λειτουργεί το 2000. Φιλοξενεί σπάνια είδη ζώων και υπάρχουν διάφορες πτέρυγες όπως: ο κόσμος των ερπετών, η ελληνική πανίδα, η αφρικανική Σαβάνα, η γη της ερήμου. Στο όμορφο περιβάλλον του με τους πεντακάθαρους χώρους και τις μεγάλες εκτάσεις μπορούν να ξεναγηθούν οικογένειες και μαθητικές ομάδες, να ταΐσουν ζώα, να γνωρίσουν σπάνια είδη όπως τίγρεις της Σουμάτρα (το μικρότερο είδος τίγρης), λιοντάρια της Αγκόλας, κούγκαρ, λύγκες, περσικές λεοπαρδάλεις, αγριόγατες, παπαγάλους Μακάο, λόρι, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, βακτριανές καμήλες, αφρικανικούς πιγκουίνους, δελφίνια, φώκιες, κυνομίες, γίββωνες και χιμπατζήδες, εξωτικά και σπάνια πουλιά, ινδικούς ελέφαντες, λευκούς ρινόκερους, αραβικούς ορύγες, πολλές σαύρες, φίδια και κροκόδειλους, Ουάλαμπι (σαν μικρά Καγκουρώ), εμού, αετούς, γύπες, και πολλά αλλά είδη σπάνιων, εξωτικών ζώων αλλά και πρόβατα του Καμερούν, γουρουνάκια, πάπιες, κότες, χήνες, Σέτλαντ Πόνι, άλογα Φαλαμπέλλα, γαϊδουράκια, Σκυριανά άλογα, κουνέλια, αφρικανικά πυγμαία κατσικάκια κ.ά.